Wednesday, April 12, 2006

Integrasjonsdebatten i Danmark...

Er det virkelig OK å protestere over at et hodeplagg kommer på TV? Er denne protesten virkelig forenelig med feminisme? Betyr frihet KUN frihet til å ta av seg tørklede ikke til å ta det på? Artikkelen er fra Politiken

DR holder fast i tv-vært med tørklæde

Kvinder for Frihed har afleveret knap 500 underskrifter i protest mod, at DR 2's muslimske vært Asmaa bærer tørklæde på skærmen. Protesterne ændrer intet.

Et tørklæde hører ikke hjemme på hovedet af en kvindelig, muslimsk tv-vært i Danmarks Radio.

Det mener Kvinder for Frihed, som har afleveret knap 500 underskrevne protester til DR's nyhedsredaktør Lisbeth Knudsen.

»En public service kanal skal ikke have en vært, der bærer religiøse symboler og slet ikke et religiøst påtvunget tørklæde, som symboliserer kønsdiskrimination og kvindeundertrykkelse. Vi er ikke efter Asmaa Abdol-Hamid som person, men som rollemodel. Vi håber, at DR tager protesterne til sig og vælger en anden vært - gerne en muslim, men uden tørklæde«, siger forkvinde for Kvinder for Frihed Vibeke Manniche til Ritzau.

DR står fast
Mandagens protester får ikke DR til at se sig om efter en ny kvindelig vært.

»Det gør altid indtryk at få protester, og jeg vil læse dem igennem i forhold til fremtidige debatprogrammer. Men underskrifterne ændrer ikke på det nuværende program, og vi skifter ikke værten ud. Hun er ikke valgt på grund af tørklædet, men fordi hun var den bedst egnede«, siger DR's nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen.

1 comment:

Aasa said...

Jeg mener at mange "missforstaår" og vrir feminisme i våre dager. Plutselig har det blitt en oppskrift på oppførsel og ikke en kamp for frihet og lik behandling.
Vil none velge å gå med sjal fordi det følger deres overbevisning synes jeg det er totalt IMOT feminisme og protestere mot det, det blir jorett og slett undertrykkende
xxx
Aasa